Hoepert(h)ings en Hoepert(h)ingers

In 2015 hebben de Faculteit Architectuur en Kunst en University of East London samen met Hoepertingenaren een aantal ruimtelijke constructies of gebouwde ontmoetingsplekken gecreëerd die ze ‘Hoepert(h)ings’ noemen. Rond deze Hoepert(h)ings is er een gemeenschap ontstaan van bewoners, lokale organisaties, architectuuronderzoekers/docenten en studenten die nog jaarlijks wandelingen organiseren om de Hoepert(h)ings te bezoeken en opnieuw ter discussie te stellen. Vandaag is het tien jaar geleden dat de Hoepert(h)ingenaars hun eerste wandeling hebben georganiseerd. Naar aanleiding van deze tiende verjaardag hebben ze een publieke oproep gelanceerd voor nieuwe deelnemers aan de wandeling op 12 september 2025. Een van de trekkers Sarah Martens, vertelt ons dat “(….) de groep nood  heeft aan nieuwe inzichten in en visies op de rol van Hoepert(h)ings en de gemeenschap van Hoepert(h)ingenaren in Hoepertingen”. Op 12 september zagen we heel wat nieuwe gezichten. Hopelijk leidt dit tot evenveel boeiende discussies over de toekomst van het Hoepert(h)ings initiatief.

walk day 1 black and white