Thomas: De bezige bij!

Thomas

Nadat we Claudio hadden leren kennen op de wandeling werd onze interesse in bijengetriggerd, daarom namen we contact op met Thomas. Thomas Billen is een enthousiaste beginnende imker. Op zijn vrije dag maakte hij graag enkele uren vrij om
ons rond te leiden langs verschillende bijenkasten in de stad Genk. We bezochten eerst vier kasten van zijn “peter-imker”, Albert Reynaers, aan het stadhuis. Deze locatie is vooral gekozen zodat mensen het belang van een imker en zijn bijen leren appreciëren. Een stukje verder in het Heempark staan er nog zestien kas
ten van Albert samen met een heus bijenhotel. Als laatste stopte we aan zijn eigen kast, waar hij fier in zijn uniform de nodige materialen toonde.

Wist je datjes:

•Ze vliegen in een straal van 3km rond hun kast

•De vrouwtjes doen al het werk

•Eenzelfde eitje kan uitgroeien tot een vrouwelijke of een mannelijke bij, of een koningin. Afhankelijk van het voedsel dat ze krijgen

•Ze geraken hun kast kwijt als men deze in één keer meer dan 30cm verplaatst