Conceptuitwerking

Vandaag werd er stevig gewerkt aan het verfijnen van het concept. Via insteken die we de vorige dagen ontdekten hebben we ons idee verder uitgewerkt.

Distribueren kan niet enkel in goederen maar ook in kennis van de bevolking. Mensen kunnen veel van elkaar leren. Door een plek te voorzien waar plaats is voor verschillende activiteiten zoals proeverijen, pop-up bars, workshops, verhalen,… kan Zwartberg de lokale producten aan elkaar voorstellen. Zo ontdekken de inwoners meer over wat er allemaal mogelijk is in Zwartberg en kunnen meer mensen elkaar ontmoeten.

Gisteren deed de groep distributie een materiaalstudie over plastieken grasdalen die gebruikt konden worden als muur/wand. Dit modulaire systeem heeft ons doen nadenken over hoe een module een bepaald idee kan versterken. Wat kan een module betekenen in een groter geheel? Is een module repeteerbaar?

Zo kwamen we tot de conclusie dat ons werkstation misschien wel uit modules moet bestaan die zowel individueel als collectief een interessante architecturale meerwaarde bieden aan Zwartberg. Door deze wisselwerking zouden modules verplaatst kunnen worden naargelang er nood aan is.

Dit mobiele karakter legt ons dan beperkingen op over de grootte en de materialen van de module.