Bezoek aan de nieuwe tuin

Nadat onze ontwerpvoorstellen waren voorgelegd stond de winter echter al voor de deur. Dit hield de vrijwilligers niet tegen om op hun maandelijkse tuinier voormiddag de tuin onderhanden te nemen. Er werd gestart met het realiseren van de ontwerpvoorstellen stap voor stap. Tevens werd er door studenten van de 3 bachelor interieur architectuur nagedacht over de inrichting van de container.

Afbeelding3

Bij het bezoek aan de tuin waren we aangenaam verrast om de vorderingen waar te nemen. Door het verdwijnen van het hek en het snoeien van de voorzijde heeft de tuin een veel opener karakter gekregen. De tuin nodigt uit tot het bezoeken ervan en straalt
meer rust uit.

Afbeelding4

Het idee om ontmoetingsplaatsen te voorzien is op verschillende locaties door heen de tuin uitgevoerd en schept een gezellige sfeer in de tuin. Aan de straat zijde kunnen de fietsers en passanten dit gebruiken om even te pauzeren en vervolgens de tuin verder ontdekken. Binnen in de tuin zijn nog enkele elementen voorzien.

Afbeelding5

Afbeelding6

Doordat de vrijwilligers paden in houtsnippers hebben aangelegd is het ook eenvoudiger om doorheen de tuin te wandelen. Er zijn duidelijke paden die leiden naar alle belangrijke plaatsen in de tuin en het zorgt voor een verzorgde uitstraling.

Afbeelding7

Vandaag zijn ze reeds bezig met de herinrichting van de tuin. Hiervoor hebben ze voor het tweede ontwerpvoorstel gekozen. De hekken en groene verwildering aan de voorzijde van het terrein werden reeds verwijderd waardoor ook op foto’s te zien is dat het een veel opener karakter heeft. Anderzijds werd er ook al een pad met houtversnipperingen aangelegd. De rustplaatsen worden momenteel opgelost met creatieve alternatieven door het hergebruik van materialen. Het is daarom ook leuk om te zien hoe mensen hier samen een aangename plek van proberen te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *