Kennismaking met het Kolenspoor

TEAM KOLENSPOOR _ DAG 1

De eerste dag van het Live Project ‘WegenWerken’ ging van start met een korte introductie over de verschillende sites. Onze groep werd de site van het Kolenspoor toegewezen. Deze historische transportlijn, die verschillende mijnconcessies met elkaar verbond, is gelegen in een zeer groen gebied met een hoge erfgoedwaarde. Helaas is deze vandaag de dag buiten gebruik en verkeert het spoor in een staat van verval. Het is als groep onze taak om met kleine interventies deze omgeving terug levendig te maken en om deze spoorweg opnieuw een betekenis geven. Naast het verdelen van de sites kregen we nog een korte uitleg over de aanpak van het ‘mappen’. Na de middag werden we door wijkmanager, Luc Dirkx, rondgeleid doorheen de omgeving van het Kolenspoor. We maakten kennis met de nabijgelegen woonwijk ‘Nieuw Texas’, wandelden langs verschillende volkstuintjes en doorkruisten de smalle wandelpaden doorheen het bos om uiteindelijk aan te komen bij het plaatselijk kerkhof.

IMG_4081    IMG_0103    IMG_0104