Trage wegen mappen

TEAM ZOL_DAG 3

De derde dag van het Live Project startte net iets anders als de afgelopen twee dagen. Architecte Petra Pferdmenges van Alive Architecure kwam op bezoek en gaf een lezing over het ‘activeren’ van verlaten plaatsen en leegstaande gebouwen. Na de lezing vond er een workshop plaats waarbij Petra feedback gaf over de verschillende onderzoeken. Deze boeiende interactie leidde tot het concretiseren van onze ideeën en zo gingen we in de namiddag al snel terug aan de slag op de site van het ZOL.

We zijn nog een aantal buurtbewoners gaan interviewen, maar dit keer met meer gerichte vragen. Zo kunnen we kijken wat de noden van de mensen zijn tijdens het wandelen. Campus LiZa is op de site onze tijdelijke uitvalbasis en hier zijn we ons project verder aan het uitwerken. We willen graag enkele wandelroutes uitstippelen en hiervan een map maken zodat de mensen aangenamer kunnen wandelen. Velen weten nu niet dat er op en rond de site van het ZOL trage binnenwegen zijn en missen daardoor de rustige wandelingen door het bos. Deze trage binnenwegen kruisen elkaar op verschillende plaatsen en het lijkt ons interessant om deze knooppunten op te laden zodat voorbijgangers informatie kunnen verkrijgen, even kunnen rusten,..

21729839_10213592184069602_1151042660_o   map