‘Het hart van Nieuw Texas’

TEAM KOLENSPOOR _ DAG 4

Naar gewoonte ontmoeten we elkaar in The Arch. Hier hebben we kort besproken wat voor soort interventie we gaan uitvoeren en hoe we dit zullen aanpakken. Na ons onderzoek van gisteren hebben we besloten dat de meest interessante plek voor ons de verbinding van de wijk ‘Nieuw Texas’ naar het kolenspoor is. We kiezen voor de interventie dan ook voor het hart van de wijk, namelijk de speeltuin. Hier zien we ook veel potentieel voor een ‘Tiny House’. Na verdeling van de taken is er een groep naar de site gegaan om te snoeien en de site op te meten. Hier hebben we het wandelpad, dat leidt van de speeltuin naar het kolenspoor, open gemaakt. Na een half uur snoeien was het pad helemaal vrij en zagen we een duidelijke toegang naar het kolenspoor. Vervolgens is er een groep in de uitvalsbasis, ‘The Arch’, gebleven om te werken aan de pitch en verder te brainstormen over de interventie. Nog een andere groep is op school verder gaan werken aan de axonometrie van de omgeving. In de namiddag is de volledige groep terug bij elkaar gekomen in ‘The Arch’. Samen bespreken we het ontwerp van onze interventie. Vervolgens splitsen we ons op in teams om verschillende taken af te werken. Zo werken er mensen aan de pitch van morgen, houden anderen zich bezig met de concretisering van het ontwerp evenals de constructie. Vervolgens houden een paar zich ook bezig met de uitwerking van een flyer om zo de bewoners op de hoogte te brengen van onze plannen volgende week.

IMG_0167    21844142_10212842201082322_990570652_o    21767273_1501937753207059_1742606532_o