Iedereen deelt in Runkst

Wat?
“Iedereen deelt in Runkst” is een project van architecten, ontwerpers en kunstenaars die de lounge van Hostel H innemen om samen met Runkstenaren, Hasselaren en de internationale gemeenschap na te denken over manieren van delen; samen wonen en samen zijn. We gebruiken de grote ramen van het hostel om te tonen hoe Runkstenaren op inspirerende manieren ruimte delen met elkaar: een fietsparkeerplaats, een tuin, een ijskast, een route… Dit vormt de basis om samen nieuwe manieren van fysiek en online delen in de stad vorm te geven. Vragen die centraal staan zijn: Hoe deel jij ruimte? Wat willen je delen en wat niet? Hoe willen wij delen in de toekomst? Moeten we onze ruimte daar anders voor inrichten?

Wie?
Het project is een samenwerking tussen de Faculteit Architectuur UHasselt, a2o architecten, stad Hasselt, the School, Architectuurwijzer en de burgers van Hasselt.

Contact?
liesbeth.huybrechts@uhasselt.be of 0486158840.

Wanneer?
Elke maandag vanaf 25/9 nemen we Hostel H in om aan dit project te werken.

Team:
Liesbeth Huybrechts, Oswald Devisch, Teresa Palmieri, Ann Petermans (UHasselt), Bart Hoylaerts, Jonas Knapen (a2o), Roel De Ridder (Architectuurwijzer), Katrien Schaerlaekens, Lore Motten en Koen Knevels (Stad Hasselt)