Dag 2: inventarisatie

Dag 2 van ons Live project. De voormiddag werd gevuld met het inventariseren van beschikbare materialen. De groep werd in twee verdeeld: groep één ging ter plaatse bij de materialen voorraad van de stad Genk, groep twee ging op avontuur tussen de afvalstroom van het ZOL. Er werden enkele heel interessante ontdekkingen gedaan zoals een voorraad aan glijbanen, metalen rekken, gigantische rioleringsbuizen, … Verder ging de groep ook nog langs bij de kringloopwinkel en sloot een overeenkomst om afgedankte materialen te mogen gebruiken.

In de namiddag gingen we aan de slag om een eerste aantal ideeën vorm te geven. We begonnen met een korte pitch over elke site, gevolgd door een korte brainstorm. Als methode hebben we gebruik gemaakt van doodles om onze ideeën vast te leggen en hierover te communiceren zowel onderling als met externe stakeholders.

Pleinweg centrum 

Onderzoeken van de mentale kaart van Genk: is deze voor iedereen zo versnipperd?

Thorcampus en Stalenstraat

Onderzoeken of er een nood is aan een sterkere verbinding tussen de Stalenstraat en het Thorpark.

Ziekenhuis Oost-Limburg

Versterken van de relatie van het ZOL met de omgeving.