Dag 3: onderzoek ter plaatse

Na een straffe koffie als ochtendritueel stond iedereen weer paraat om aan de derde dag te beginnen. De planning vertelde ons om mensen in de omgeving te gaan bevragen over hun ervaringen met onze specifieke locaties in Genk. Deze mensen waren zowel inwoners van de stad zelf, als werkende mensen uit de rest van Limburg of ook patiënten van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL). We trokken in de voormiddag gezamenlijk richting Genk centrum om de binnenstad te verkennen. Ons eindstation was het bus- en treinstation, waar we de eerste interviews aflegden. Al snel bleek dat dit station verschillende doelgroepen aantrekt met elk hun eigen verhaal. Zo praatten we onder andere met een politieagent op het perron en met de mevrouw aan het onthaal van de bibliotheek tegenover het station. Beide personen werken hier dagelijks en kennen de situatie goed. Zij vertelden ons dat er veel jongeren optreden aan het station en in de bibliotheek vanaf het moment dat de school uit is. We hadden ook gesprekken met deze scholieren en zij vertoeven graag nog even op deze plekken met hun vrienden vooraleer ze naar huis gaan. Daarnaast vroegen we ook aan anderen of zij graag verbleven op het station en of zij al dan niet het centrum zouden ingaan om de tijd te doven. De reacties hierop waren verdeeld.

Na een korte lunchpauze in De Andere Markt kregen we bezoek van twee leden van Architectenhuiskamer (AHK). Ze vergezelden ons bij de interviews in het ZOL en de Stalenstraat, zodat we ook deze plekken beter onder de knie zouden krijgen. Op de terugweg gingen we nog snel langs bij het containerpark van het ZOL op zoek naar materialen die we zouden kunnen gebruiken bij het bouwen van onze interventies.

Onze opdracht voor morgen: een nachtje slapen over alle opgetekende verhalen om ons voor te bereiden op een vruchtbare vierde werkdag!