DAG 5: TIME TO PITCH

Als afsluiter van de eerste week hebben we onze ideeën proberen scherp te stellen. In de loop van de week zijn deze sterk geëvolueerd: van drugslabo’s tot naaktperformances. Dit maakte het tot een hele interessante en leerrijke ervaring.

We hebben al onze voorstellen in een presentatie gegoten die later op de middag werd gepitcht. Maar eerst hebben we samen geluncht, want op een lege maag kan niet gewerkt worden.

De ideeën zijn op dit moment uitgezuiverd tot duidelijke concepten waarmee we volgende week aan de slag kunnen. Voor het centrum willen we een mensen ketting maken die mensen, als één grote performance, leidt van het station tot het stadhuis. Bij de Stalenstraat willen we een grote toren bouwen die uitkijkt over de Stiemervallei en bezoekers toont wat er in hun achtertuin ligt. Hiermee hopen we een pad tussen de Thor site en de Stalenstraat te initiëren. Aan de andere kant willen we laarzen verhuren waarmee voorbijgangers de Stiemerbeekvallei kunnen ontdekken.

Ten slotte hebben willen op de site van het ZOL een pad creëren dat mensen vanuit de inkomhal naar buiten brengt en hen aanzet om (meer) te bewegen. Daarbovenop willen we de parkeergarage ombouwen voor een event van de Architecten HuisKamer.

We hebben deze intensieve week gefinisht met een gezellig wijntje als afsluiter.