De hoofdvogel afgeschoten! ?

Dag 3- 18.09.19

Vol goede moed gaan we weer de straat op voor het verderzetten van onze bevragingen, het is woensdag en veel buurtbewoners hebben een vrije of halve dag. We gaan van huis tot huis en worden heel vriendelijk en open ontvangen, bij de bedrijven net iets minder. Rond de middag verzamelen we weer in de cafetaria om onze resultaten samen te leggen en in kaart te brengen. Gebrek aan een plek voor kinderen, geen identiteit van het europark en een overschot van materialen vormt de basis van ons eerste ontwerpidee.

Een “creatieve werkruimte” waar jongeren kunnen doen en leren met materiaal dat bedrijven anders zouden weggooien. Dit was dan ook het idee dat we voorlegden aan Peter en Frank toen zij even polshoogte kwamen nemen.

Echter bleek het live project, de eerste keer in 5 jaar tijd, niet zo eenvoudig te vinden in onze opgave. We werden geconfronteerd met een problematiek die wij als studenten, na vele pogingen van studiebureau’s niet op twee weken tijd onder handen zouden kunnen nemen. Peter en Frank stonden, zoals ze zelf zeiden, met hun mond vol tanden. Er was zelfs even sprake om ons project te begraven en aan te sluiten bij een andere groep … CHAOS! Ons project leek een vogel voor de kat te zijn.

Over vogels gesproken, na onze wat onduidelijke begeleiding kregen we bezoek van “Fillibert de vogel” onze nieuwe mascotte. Hij was onze kantine binnengevlogen om een kijkje te nemen maar wou toen niet meer vertrekken, met reddingsoperaties als gevolg. Na veel ramen open en dicht, kartonnen dozen en linnen zakken later hebben we het opgegeven en verlaten we de kantine richting Z33. Hier werd ons duidelijk dat het project wel degelijk zou doorgaan en kregen we een aantal nieuwe invalshoeken en bedenkingen aangereikt. Deze bewogen dag sloten we af met het bijwonen van de lezing.