De pitch voorbereiden zoals een echt architectenbureau

Dag 4 – 19/9

We begonnen de dag met een uitgebreide vergadering met onze begeleider. Hierin bespraken we de manier waarop we ons onderzoek konden verwerken op een visuele manier.  Op de pitch zijn namelijk actoren aanwezig die niet bekend zijn met de manier waarop de afdeling werkt. Daarom is het belangrijk dat onze schetsen en plannen een duidelijke indruk geven van de noden van de bewoners.

Om de dag zo efficiënt mogelijk in te vullen hebben we meteen de taken verdeeld zoals het in een architectenbureau zou gebeuren. De tekenaars werden aangesteld om de verworven informatie te verwerken aan de hand van collages, infographics en isometrieën. De overgebleven studenten gingen terug naar de dagzalen om nog zoveel mogelijk informatie te vergaren.

Vervolgens werd er een Mr. Indesign en Mrs. Photoshop gekozen om de gemaakte tekeningen te bewerken en in een presentatie te gieten.

Ons prototype kreeg aan de hand van enkele conceptuele schetsen stilletjes aan een mogelijke vorm. Na de pitch zullen we zo snel mogelijk van start gaan om dit te bouwen. Zo kunnen we meteen ondervinden wat de reactie van de bewoners op dit nieuwe element zal zijn.

Ondanks dat we het grootste deel van de dag in het bezoekerslokaal hebben doorgebracht, hebben we veel weten te doen. Om onze productieve dag te beëindigen zijn er enkele vlotte sprekers aangewezen die de volgende ochtend het onderzoek zullen presenteren.