Onderzoek naar Jesseren

DAG 2: 17/09/2019

Om de komende dagen optimaal te kunnen werken op locatie, moeten er een aantal veranderingen gebeuren. Het goederenstation heeft op het moment geen plaats om te werken, er zijn geen vrije tafels en zeer weinig stoelen. Wij zijn de dag daarom begonnen met het opruimen van het goederenstation. De spullen die we niet in het zicht willen hebben, zijn verschoven waardoor we een grotere ruimte kregen. Deze hebben we geborsteld, en proper gemaakt. Vervolgens hebben we tafels gemaakt met de beschikbare aanwezige materialen zoals schragen, planken en panelen. Wij hebben een aantal stoelen kunnen vinden, en wat emmers gebruikt om op te zitten.

In de namiddag zijn we het dorp gaan verkennen, we hebben gepraat met de lokale bewoners. We vroegen onder andere hoe lang zij hier in Jesseren wonen, of ze van plan zijn om hier te blijven wonen, wat ze missen in het dorp en wat zij zouden willen dat er met het goederenstation gebeurd. Wij kregen hierdoor een beter beeld over het goederenstation, en de noden van de bewoners.
Ook hebben we onze ogen open gehouden voor materialen die wij eventueel kunnen gebruiken in onze latere fases. Zo hebben verschillende materialen gevonden zoals hout, bakstenen, klinkers, buizen, dakpannen, schragen, matten, …

Om 15:00 hebben wij onze eerste brainstorm sessie gehad, waar wij onze eerste ideeën konden schetsen en bespreken. Ons algemeen idee is dat wij een (moduleerbaar) constructie willen, die we kunnen wijzigen naargelang de soort activiteit die kan plaatsvinden in het goederenstation. 

Op het einde van de dag hebben wij onze ideeën besproken met de andere twee groepen die zich bezighouden met het dorp en het landschap. Wij gaan verder met het idee dat het goederenstation een podium is voor het dorp (waar bewoners kunnen samenkomen en elkaar kunnen ontmoeten) en een tribune voor het landschap (een rustplaats waar toeristen een moment tot rust kunnen komen).