Van hout naar baksteen

DAG 5 – 20/09

Vrijdag begonnen we met een pitch bij de leerkrachten op de UHasselt. Deze ging goed, iedereen was enthousiast over ons wel overwogen onderzoek en de conclusies die we hieruit getrokken hebben. Hiermee kunnen we verder aan de slag gaan.

Terug aangekomen in Rekem brainstormden we over het prototype dat we zullen bouwen en in de tuin plaatsen. We herbekeken ook de ruimtelijkheid van de tuin en de invloed hiervan op de binnenruimtes.

Aangezien Kurt, het hoofd van de afdeling For 3, niet op de pitch kon zijn vanochtend, hebben we afgesproken om maandagochtend een korte pitch te doen binnen de afdeling. Dit biedt de mogelijkheid voor Kurt en de andere medewerkers van de afdeling om te zien waar we mee bezig zijn. Vanaf de middag spitsten we ons op in twee groepen. Twee mensen optimaliseerden de presentatie voor maandag zodat we ons idee goed kunnen overbrengen. De rest van de groep gaan paletten uit elkaar halen zodat we maandag kunnen beginnen aan het prototype.

Het uit elkaar halen van paletten was echter moeilijker dan verwacht. Met man en macht hebben we slechts één pallet uit elkaar gekregen op een uur tijd. Het is moeilijk om de planken in zijn geheel te kunnen recupereren aangezien ze vaak breken bij de demontage.

 

We besloten verder te kijken naar de andere materialen en vonden een hoop donkere bakstenen welke goed stapelbaar zijn. Daarna vonden we dezelfde bakstenen in het oranje-roze. Door deze toe te voegen ontstaat een leuke afwisseling van kleuren.

 

Na een kort overleg besluiten we allemaal in het weekend enkele ontwerpideeën te bedenken en deze samen te leggen maandagochtend. Zo kunnen we dan door middel van de vele input een ontwerp creëren en beginnen bouwen.