Gratis fitness en veel vooruitgang

Dag 7 – 24/9

We zijn de dag begonnen met een bespreking met Peter om onze interventie op punt te stellen. Hierna werden de taken verdeeld om zoveel mogelijk te kunnen doen vandaag. De eerste stap was komaf maken met de struik die in de weg stond. Deze had wortels die tot enkele meters verder nog te vinden waren maar de aanhouder wint! Hiervoor hadden we uiteraard allemaal veiligheidsschoenen aan.

 

Vervolgens hebben we de bovenste laag grond omgespit zodat we op een vlakke ondergrond kunnen beginnen. Onze interventie heeft de schaal van een slaapkamer een bewoner. Hiermee verwijzen we op een symbolische manier naar hun dagelijks leven.

 

Tegelijkertijd was er nog een groepje bakstenen gaan halen bij de technische dienst. Deze moesten dan buiten in een kruiwagen geladen worden en via de gang naar de binnentuin gebracht worden. Door de beperkte laadcapaciteit zullen we vaak op en af moeten gaan. Aan de rand van de nieuwe vloer werd er een sleuf gegraven om verticale stenen in te plaatsen. Hierdoor kunnen de stenen niet verschuiven.

 

Na het middageten zijn we ook gaan shoppen in de Hubo voor rivierzand om de ondergrond te egaliseren en wit zand om de stenen op te voegen. Tijdens het leggen van deze stenen werd er binnen ook gewerkt aan een nieuwe indeling voor de bezoekersruimte, inclusief kitchenette. Er wordt ook een meetstaat gemaakt zodat de afdeling meteen aan de werken kan beginnen indien er later het budget voor is.  Vervolgens zijn er ook mensen in de kruipkelder gegaan om de huidige en potentiële leidingen te bekijken.

  

Tijdens het plaatsen van de stenen was er veel belangstelling bij de bewoners. zij zijn natuurlijk heel benieuwd wat wij met hun tuin gaan doen. We hebben daarom ook contact op genomen met de ergotherapeut om hun hierbij te betrekken. Tijdens een houtbewerkingssessie gaan de bewoners samen werken aan een zitmeubel om in onze installatie te plaatsen.

 

We hebben op korte tijd enkele vierkante meters kunnen leggen, die (relatief) recht liggen. We hebben er dus steeds meer vertrouwen in dat we op tijd klaar gaan zijn.