Van de regen in de drup maar geen gebrek aan motivatie!

Dag 6 – 23/09

Om het verplegend personeel op de hoogte te brengen van onze plannen, hebben we onze ideeën maandagochtend gepitcht in het bezoekerslokaal. Deze werden positief ontvangen. We konden onze ontwerpbeslissingen ook beargumenteren met het onderzoek dat we afgelopen week gevoerd hebben.

 

Vervolgens zijn we opgesplitst. Enkelen van ons gingen toestemming vragen voor een waterleiding en afvoer voor in het bezoekerslokaaltje. Hierdoor kan er in de toekomst een kitchenette geplaatst worden en krijgt de ruimte meer potentieel. We hebben ook de groendienst van de campus bezocht om een struik te laten verwijderen.

De rest van de groep ging naar de materiaalopslag om te experimenteren met metselverbanden. Vooral de hoekverbinding was hier belangrijk. De muur moest gedeeltelijk open zijn maar vooral stabiel.

  

Bij het verplaatsen van de bakstenen botsten we op enkele tegenvallers. De paletten waarop ze (al enkele jaren) staan was gebroken en kon niet in zijn geheel verplaatst worden. Hierdoor moesten we de stenen verplaatsen naar een nieuwe palet en vervolgens met een transpalet enkele honderden meters trekken tot aan ons gebouw. Aangekomen aan onze afdeling, moesten we ze inladen in een kruiwagen en via de gang naar de binnentuin brengen. Het hielp ook niet bepaald dat er een wespennest zat in de oorspronkelijke palet…

  

Om de locatie ‘bouwklaar’ te maken, hebben onkruid uitgetrokken en een struik gesnoeid. We hebben ook de afmeting van onze installatie getest om te berekenen hoeveel bakstenen we nog nodig hadden. Hierdoor konden we de volgende dag meteen beginnen.