Werkplaats Aarschot

Aarschot is een stad in verandering. Onder de titel ‘Werkplaats’ richten we daarom een stadslabo waar we in het hart van de stad aan de slag gaan mét de stad. We kiezen resoluut voor ‘Meer groen in de stad’ En dat is net precies waar de volgende fase van het stadsproject ‘De Torens’ voor staat: een groen pad dat vanuit het stadscentrum, door een nieuwe landschapspark, naar de ‘vergeten’ Orleanstoren slingert. Wij geven samen met de buurt en betrokkenen vorm aan die frisse, groene long, met ruimte aan recreatie, educatie en ontspanning op een fijne plek aan de rand van de stad. Wij geven dit proces (corona-safe) vorm door interessante kleine interventies op verschillende plekken in het uitgestrekte landschapspark vorm te geven en zoeken creatieve manieren om met de buurtbewoners, architecten, landschapsontwerpers en beleid samen te werken.

www.werkplaats-aarschot.be