KICK-OFF FIETSBRUG

Dag 1 : 21/09/2020

FINDING SOLUTIONS. LET’S START.

Zes studenten. Tien dagen. “Zero” budget.

Tijdens de start van de Live projects zijn we op de eerste dag de site (Kruising van de Grote baan en de Peersedijk) gaan verkennen om zo meer inzicht te krijgen in de problematische situatie betreffende de oversteekbaarheid voor fietsers en voetgangers. Wanneer we met enkele fietsers coronaproof praten hebben we kunnen vaststellen dat de huidige toestand een barrière is om Houthalen-Helchteren en zijn aangrenzende gemeenten te verkennen. Bij enkele fietsers horen we zelfs dat een toekomstige fietsbrug zeker geen overbodige luxe zou zijn.

Het zou dus met andere woorden een positieve ervaring voor fietsers en voetgangers kunnen worden wanneer een fietsbrug in de toekomst verwezenlijkt wordt, een fietsbrug waar een aangenaam en informatief rustpunt aan verbonden is. Een brug die ervoor zorgt dat recreatieve uitstappen voor meer economische groei zorgen en de verbindingen tussen gemeenten versterkt worden.