SPEELSE IDEEËN

Dinsdag 22/09/2020 DAG 2

Dag twee startten we met een rondleiding in de Koolmijnlaan door Freija, onze contactpersoon van de gemeente Houthalen-Helchteren. Zij maakte ons attent op de pijnpunten van de omgeving. Ook de segmenten werden door haar duidelijk afgebakend, dit met de nodige hoeveelheid geschiedenis. 

   

In de namiddag hebben we de doelstelling voor beide groepen verwoord. Enerzijds zoeken we de ruimtelijke verbinding tussen de knooppunten en hun verschillende sferen. Anderzijds zijn we op zoek naar de connectie tussen de variatie aan sociale lagen van de buurt.

Spelend rond de vraag, “Hoe maken we de toekomstvisie toegankelijk en de potentie van de omgeving zichtbaar?”, opteerde groep één voor het ontwikkelen van een spel om op een laagdrempelige manier input te verkrijgen. Groep twee zoekt meer hoe we verschillende culturen kunnen verbinden aan de hand van een wandeling. We zagen hierin al snel overeenkomsten waarbij beide doelstellingen elkaar kunnen versterken. De komende dagen hopen we te werken aan het plaatje dat in elkaar valt.