Dag 2: creatieve input

Op dag 2 kwamen we aan de hand van observaties veel meer te weten over de bewoners en het zorgpersoneel. In de voormiddag gingen we met 2 schetsen op de koer om zo een gesprek met de bewoners aan te kunnen gaan. Zo bleek dat een aantal van de bewoners van de groep waarmee wij werken heel erg creatief zijn, ze stelde voor om grafitti aan te brengen op de muur of zwembaden en tropsiche planten aan te leggen/brengen. Maar ook willen ze heel graag meewerken aan de ingreep die we hopelijk volgende week gaan aanbrengen.

Namiddag gingen 2 andere studenten mee met een groep op hippotherapie, zo leerde we veel over het karakter en het gedrag van de bewoners. Het viel ook op dat gesprekken starten op deze therapieën veel vlotter ging dan in de tuin waar ze ons eerder ontwijken. Ondertussen gingen we ook eens spreken met het zorgpersoneel van de afdeling om een inzicht te krijgen over hun beeld over de tuin. Zo leerde we dat de buitenverlichting niet werkt en de bewoners de slimme oplossing hadden gevonden om een tafel specifiek dicht bij de buitendeur te zetten zodat ze terwijl ze een sigaretje rookte naar de televisie konden kijken.

Later op de dag kregen we het geweldige idee, na wat input van een creatieve bewoner, om een grote schets van de tuin op te hangen in de leefruimte en zo de bewoners hun ideeën over de tuin te laten tekenen of schrijven op de schets. Dus nu is het uitkijken naar meer creatieve input!