LANDSCAPE & SOUND

Dag 3: 23/09/2020

CONCEPT.

Naar aanleiding van de materialen die voorhanden waren zijn we stelselmatig tot een concept gekomen. Doordat de pallets kunnen zorgen voor een perspectief in het landschap en na enige tijd zullen opgaan in het landschap door de natuurlijke verkleuring kunnen we stellen dat een soort wabisabi gevoel gecreëerd wordt. Hierdoor zal de rustplaats blenden met het omliggende landschap en een soort van rust uitstralen.

Het rustgevend gevoel ligt dus niet enkel bij het visuele maar zal ook bij het geluid liggen. De drukke straat zorgt voor redelijk wat geluidshinder dus combineren wij de visuele rust met een soort barrière die ervoor zorgt dat het geluid deels teruggekaatst wordt. Een soort van cocon die ervoor zorgt dat er een ingeslotenheid gecreëerd wordt.

Na een extra overleg betreffende het concept is ons doel om een “onthaast”plek te creëren. Een plaats waar rust belangrijk is. Het is dan ook nodig om de site opnieuw te gaan bezoeken en te bekijken waar het mogelijk zou kunnen zijn om zulk een interventie in te plannen. Ook niet onbelangrijk is de keuze maken tussen een autonoom object zoals een kiosk of een geïntegreerd onderdeel in het landschap.