SEARCHING FOR MATERIALS

Dag 2: 22/09/2020

UPCYCLE.

Zes studenten. Tien dagen. “Zero” budget.

 

De zoektocht naar materialen in combinatie met ons budget heeft ons geleid naar de nieuwe manier van ontwerpen. UPCYCLEN. We zijn gaan ontwerpen met in het achterhoofd dat materialen eindig zijn en dat wanneer de opportuniteit zich voordoet om materialen een tweede leven te schenken we deze met beide handen moeten grijpen. Aangezien dat de gemeentediensten geen materialen ter beschikking hadden waarmee we konden werken en recyclageparken geen materialen meer mogen laten meenemen zijn we na tal van telefoontjes en een trip doorheen het industriepark van Houthalen bij de firma Benedco terecht gekomen. Deze firma had tal van pallets gestockeerd liggen en de kans om met deze materialen te ontwerpen hebben we dan ook met beide handen gegrepen.