Levendige Fantasie

Vandaag werden we met enkelen om 10u verwacht in de leskeuken voor de kooktherapie met de bewoners van groep 1, op de menu stonden gebakken aardappeltjes, rode kool en boerenworst met als dessert appelcrumble en ijs. Op het einde van de therapie was er nog veel appelcrumble over en laten we eerlijk zijn, het was heel zoet! Tijdens het koken kregen we heel veel input van de bewonders over de tuin. Droombeelden zoals een lounge zetel met betere assenbakken, vijver met vissen en fitnesstoestellen kwamen ter sprake. Maar ook problemen zoals sigaretenpeuken en vuil dat rond slingert op de koer werden zeer duidelijk gemaakt aan ons. Naast gesprekken over de tuin was er ook ruimte voor mopjes en wat lachen samen met de bewoners. We maakte er één van de gezelligste kooktherapieën ooit van!

We gingen ook onze tekening vol hoge verwachtingen weer halen op de afdeling en deze verwachtingen werden volledig ingevuld! Ideeën stroomde ons tegemoet. In ons werklokaal was de rest ondertussen bezig met het voorbereiden van de pitch voor
morgen, daar knipte en plakte we foto’s en beelden voor de film. Ook gingen we nog eens op de koer schetsen en het gedrag van de bewoners buiten observeren.