Dag 5: Pitch day

 

Het einde van week één. Vandaag konden we voor het eerst ons project delen met de andere groepen en ook omgekeerd via een online pitch. Het was interessant om te zien hoe ver de andere groepen staan en om van mensen die ons project nog niet kenden feedback te krijgen. Naar ons gevoel zitten we op het goede spoor, we blijven zeker verder nadenken en zoeken naar de beste oplossingen voor onze probleemstelling. 

 

De rest van de dag vulden we met verder brainstormen in kleinere groepen om zeker ieders stem te kunnen horen. We gingen nogmaals langs bij de toren om onze ideeën te kunnen plaatsen en om kleine interventies te testen. Zo probeerden we aan de zuidelijke ingang, waar we één interventie willen plaatsen, de auto’s te doen vertragen om een veiligere omgeving te creëren langs de stadstuintjes. Aan de hand van een simpele ingreep lukte dit: we plaatsten maisplanten op de weg om de straat te versmallen. Het werkte: de auto’s reden traag voorbij om de planten niet omver te rijden. Deze kleine ingreep is wat we willen bereiken via onze interventie. Via een groene versmalling van de weg de auto’s  doen vertragen.