Dag 6: hands ons

Vooraleer we gingen starten op de site zelf was het voor ons belangrijk de site wat meer te kunnen visualiseren. En vooral de voetgangers lus en de brug. Daarom hebben we ervoor gekozen om een werkmaquette te maken van deze elementen. Deze werkmaquette heeft ervoor gezorgd dat we meer inzicht hebben gekregen over beide elementen en ons ontwerp kunnen bijsturen waar nodig.
 
Na een regenachtige ochtend hebben we ons in de voormiddag voorlopig gesplitst in twee groepen. Eén deel van de groep heeft zich gefocust op het vervoer van al het materiaal en het bij elkaar sprokkelen van dit materiaal. Want het oorspronkelijke idee om alles met pallets te doen werd in het weekend berekent en de conclusie werd gemaakt dat wanneer we lege bakken zouden kunnen gebruiken we het transport kunnen terugschroeven naar 1/3 en het gewicht en de hanteerbaarheid ook zullen vergemakkelijken. Er waren al een honderdtal lege bierbakken voorzien maar om het uitgevoerde deel van het project meer kracht te kunnen geven hadden we natuurlijk veel meer nodig. Meer bakken was geen evidentie maar na wat telefoontjes uiteindelijk toch gelukt. De andere groep heeft het terrein veilig gemaakt met Hera-hekken en linten en het terrein deels zuiver gemaakt in afwachting van de eerste toelevering van de materialen.
Nadat de eerste materialen op de werf aangekomen waren zijn we begonnen met het uitzetten van het ontwerp. De vorm en de helling werden uitgezet en opgebouwd. Door de constante aanlevering kon er steeds verder uitgezet worden.
Doorheen de dag kwam de opdracht van de docent om te werken aan een teaser. Een korte uitleg om ons project uit te leggen waardoor er een nieuwsgierigheid gecreëerd wordt rond het ontwerp.
Morgen bouwen we verder aan de onthaast-schakel van Houthalen-Helchteren.