Klaar voor de uitwerking!

Woensdag werden we verrast door het harde werk van de anderen die gisteren wat langer hebben doorgewerkt. Zij hadden de dag ervoor nog wat extra tijd om het houten blad voor de bank in te wrijven met een middel dat het hout gaat beschermen tegen de weersinvloeden op het terras van de bewoners, en het resultaat mag er zijn!

In de voormiddag bekeken we nog hoe we de constructie van de bank nu gaan uitvoeren en startte we de zoektocht naar de identiek gelijke klinkers aan die van het terras op de forensische dienst. En wie zoekt die vindt! Na een paar telefoontjes vonden we de identieke klinkers bij een verdeler in Heusden-Zolder.

Ondertussen ontwierpen we een toffe poster om de bewoners van onze afdeling uit te
nodigen voor de grote opening van hun “nieuwe tuin”. Toen de klinkers in Rekem aankwamen vertrokken we met drie richting het plantencentrum, op zoek naar planten zonder enige medicinale werking of andere gevolgen moesten de bewoners de planten willen eten. We vonden de oplossing bij kruiden zoals rozemarijn, tijm,
dragon, munt, … Maar ook viooltjes en de dropplant blijken eetbaar te zijn. Ook voor ons dus een nieuwe ontdekking in de wondere wereld van de planten. Met een auto vol planten en kruiden keerde we terug naar het OPZ.


We sloten af met wat voorbereidingen voor de volgende dag zodat we er met een helder plan aan de echte uitwerking kunnen beginnen.