DAG 9: FINAL DETAILS / PRESENTATION

Het grondplan met daarop de interventie aan de wandellus en het fietspad werd opnieuw uitgetekend.

De laatste bakken werden buiten uitgezet in vier “kolommen” en er werd plastiek over getrokken om zo het tunneleffect te versterken en te verlengen. Hierdoor wordt er nog meer geluid gebufferd en een extra spanning gecreëerd naar de onthaast-schakel toe.

Om weer te geven dat in de schakel het verhoogde stuk ook bewandelbaar is, werd er een mannetje gemaakt uit houtrestanten.
Daarna heeft de groep zich opnieuw opgesplitst om de grondplannen en beelden te gaan printen en om taart te kopen voor de bezoekers die in de namiddag verwacht werden. Maar ook om de presentatie aan elkaar te monteren en om de beamer te testen. Bij het testen van de beamer kwamen we tot de conclusie dat het geluid niet goed genoeg werkte. De nodige versterking heeft ervoor gezorgd dat het geluid uiteindelijk goed door kwam.
Er werd in de hangar een toog gemaakt door onze mede-studenten waar alles voorzien werd voor de bezoekers van vanmiddag.
Zowel de online presentatie als de presentatie ter plaatse is vlot verlopen. De interventie ter plaatse is zeer warm onthaald. Er kwam zelfs de vraag van meerdere partijen om de constructie te laten staan. De grote schaal van het gebouwde deel van de lus geeft volgens bezoekers ook goed weer wat de impact zou kunnen zijn.
Onze onthaast-schakel is met andere woorden in de smaak gevallen. Het is een schakel in het groene netwerk van Houthalen-Helchteren.