ZÓ DRUK, MAAR ZÓ TOF!

Dag 8, 9 & 10 – 30 september en 1 & 2 oktober 2020

De laatste dagen van de Live Projects waren we zo druk bezig dat we de blog even uit het oog verloren zijn. Maar dit maken we hier goed met een overzicht van de laatste dagen.

Woensdagochtend kwam de staalkabel aan en konden we beginnen met het maken van de verbindingen tussen de verschillende bierbakkentorens & plateaus. Tegen de late namiddag waren alle kabels op maat geknipt, in lusjes gestoken, aan spanners verbonden en bevestigd aan de plateaus. De sterke trekkrachten tussen de verschillende plateaus zorgden ervoor dat het laagste plateau toch nog even wat extra verankerd moest worden, dus knipten we nog enkele nieuwe kabels en verbonden we deze met de grond.

Dan was het tijd voor het creëren van de vlakken om en rond de stalen kabels. We startten bij het eerste deel, het deel met de kabelhulzen. De langste hulzen werden uit de bergen afval op de site gezocht en vervolgens begonnen we met z’n allen de hulzen rond de kabels te weven. Het was een werk van lange adem, maar “vele handen maken licht werk” en dat was hier meer dan ooit van toepassing. Wanneer dit gedeelte in orde was, sloten we de loods af en vertrokken we -samen met de zon- naar huis. 😉

Donderdagochtend trokken onze 2 regisseurs, Rune & Pauline, naar het NAC om het filmpje samen verder af te werken, terwijl de rest de laatste 2 delen tussen de plateaus afwerkten. ‘s Middags begonnen we met het opruimen van de loods en het bouwen van de toog. Vervolgens werd er naar Ter Dolen gereden om lekkere pintjes te halen voor ons kleinschalige slotevenement en werd er ijs gehaald om alles koud te zetten. Om 16u begonnen we met de online presentatie & gaven we rondleidingen aan bezoekers. We sloten de dag af met een pintje en een stuk pizza en klinkten met alle aanwezigen op de 2 mooie weken.

Vrijdagochtend stonden onze wekkers extra vroeg om aan de afbraak te beginnen. De mannen van de gemeente kwamen de nadars en de podiumelementen halen en we brachten alle gebruikte bakken terug naar Ter Dolen. De loods werd opgekuisd en om 11u trokken we voor de laatste keer naar het NAC om te klinken op een geslaagd project.

Het ware 2 intense, drukke weken, maar ze waren oh zo tof! We zouden het zo opnieuw doen!!

Hierbij ook een link naar ons filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=XyVc1OcAVb4&feature=youtu.be