dag 2 – work in progress

Buurtpark Hekers –  Stel .. dat er verdicht wordt ?

Voor het project op locatie “buurtpark Hekers”, hebben we  de methodiek om in dialoog te gaan met de buurtbewoners verder uitgewerkt na een inspirerende begeleiding. Door middel van een toolbox op maat, willen we de voordelen van het verdichten van de wijk  in de verf zetten en de collectieve meerwaarde benadrukken. Aan de hand van een visualisatie van hun gekende buurt, reflecteren we samen over hun ruimtegebruik en de evolutie van de omgeving. Door verschillende verdichtingsvormen uit te testen, zoeken we de grenzen van het toelaatbare op. 

We zijn alvast benieuwd naar de inzichten die de bewoners met ons zullen delen. 

 

Woonzorgcentrum Zonnebloem – {G}hent vol {g}hekkenwerk

De dag begon met het eerste contactmoment met de bewoners van het woonzorgcentrum Zonnebloem. Uit de gezellige babbels hebben we een aantal randvoorwaarden kunnen opstellen waardoor we ons project steeds meer en meer vorm kunnen geven. Hieruit volgt dat we een ontmoetingsplek gaan creëren voor jong en oud waarbij we de reeds bestaande parkencluster willen doortrekken waardoor het woonzorgcentrum deel wordt van een groter geheel (het park). 

Door het begeleidingsmoment zijn de plannen concreter geworden. Hierna zijn we ter plekken begonnen met het opmeten en vervolgens indelen van de ruimte. We kunnen jullie alvast meedelen dat het een fleurige bedoening zal worden 😉 

Iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen deze komende dagen!