PITCHEN & MATERIAAL VERZAMELEN

VRIJDAG 24/09

Vrijdag om half 2 was het voor onze groep zo ver. Het eerste moment dat we onze ideeën en bevindingen gedeeld hebben met diverse docenten, maar ook met Tom Michielsen en Paul Boutsen. De pitch zette ons vooral aan het denken over hoe we het plein nog meer konden inpalmen en hoe ons project een aanzet kon zijn tot meer, tot een grotere visie van de gemeente. Na de feedback van de docenten spraken we zelfs nog even met Tom en Paul, die lovend waren over wat we op zo’n korte tijd over het plein te weten waren gekomen en wat we durfden te zeggen. Zo hadden we aangehaald dat mensen het plein vermijden, iets wat ze zelf nog nooit zo bewust hadden geobserveerd. Ook gaven ze aan dat er woensdagnamidddag veel kinderen naar daar zouden komen, het ideale moment om ons idee te testen! Vrijdag was het dan weer pedagogische studiedag voor de kinderen van een school in de buurt, opnieuw een ideaal moment om het uit te testen!


sfeerbeeld van de pitch

Na de pitch gingen we verder aan de slag met het opstellen van een to do lijst. We besloten dat het tijd was om een affiche te ontwerpen, die we dan konden uitdelen aan scholen in de buurt om nog meer kinderen (en hun ouders) te lokken naar ons testmoment. Op deze manier kunnen we dan ook zien of het plein effectief gebruikt wordt wanneer we sport & spel aanbieden.

Wat nog meer op de to do lijst kwam was het verzamelen van materiaal, waar we vrijdag ook al aan begonnen waren. Naast de straat hebben we een gratis tafeltje op de kop kunnen tikken, wat we gaan omvormen tot een bordspel!

Na het afronden van de to do lijst zetten ook wij het weekend in!

de affiche

HET WEEKEND

Op vrijdag spraken we af om het in weekend speelgoed te verzamelen. We postten voor het weekend een berichtje op Facebook om op die manier meer mensen te bereiken. Ook gingen we naar kringlopen.