DAG 6 – ONTWERP EN MATERIALEN ZOEKTOCHT

Maandagvoormiddag besloten we na een uitgebreide brainstormsessie om te werken met paletten. Deze paletten konden we krijgen van een kennis die in de buurt woont en zijn eigen bedrijf aan huis heeft. Hij heeft deze ook met een camionette naar de mijnsite gebracht. Hierna begonnen we meteen te ontwerpen aan de hand van de afmetingen van deze paletten. We besloten om een klein onderdeel van het idee fysiek uit te werken aan de hand van de ribben die aanwezig zijn in de schoorsteen. Ook gingen we de flyers, die vrijdag gemaakt werden, printen aan het onthaal van Muze.

We gingen ook langs bij een aantal bakkers in de buurt en bij het gemeentehuis om te vragen of we de flyers ook daar mochten ophangen. Helaas mocht het van de gemeente niet. Vervolgens gingen we nog langs bij de nabijgelegen bedrijven om houten plaatmateriaal te verzamelen. Hier grabbelden we allerlei reststukken uit de container! Waardoor we jammer genoeg wel een grote verscheidenheid aan kleine stukken van divers materiaal hadden verzameld.

Tijdens de middagpauze kwam Elke langs, na de bespreking van onze huidige visie begonnen we een planning te maken voor de rest van de dag. Zo moesten we nog langs een winkel voor hout, scharnieren en misschien nog wat extra’s voor de modules die we zullen creëren.

Flyers afwerken en ontwerpen

Na de middag begonnen we de paletten te inspecteren en gingen we hiermee aan de slag. Zo stelden we een basisstructuur samen die we later in het proces zullen bekleden met plaatmateriaal. Dit plaatmateriaal zijn we dan ook meteen gaan kopen in de nabijgelegen Hubo.

Ook bezochten we een kringloopwinkel in de buurt om nog een aantal laatste materialen en wat speelgoed te kopen. Ondertussen kwam Paul nog langs om de flyers op te halen om deze mee te kunnen geven met zijn kinderen naar school. Tot slot legden we alle paletten droog en klaar om er morgen meteen mee aan de slag te kunnen. In de avond mailen we nog naar de burgemeester van Heusden-Zolder in verband met ons idee voor de zandbak rondom de schoorsteen. Desondanks dat deze het niet zelf wouden aanleggen, kregen we wel schriftelijke toestemming om ons idee uit te voeren.

Beeld tijdens de ontwerpfase