Dag 7 – Na regen komt nog meer regen

Buurtpark Hekers – De ontknoping is in zicht ..

Na de succesvolle gesprekken van gisteren, viel het weer vandaag wat tegen. Hierdoor bezochten er wat minder voorbijgangers onze installatie in Hekers. We besloten om verder te werken met een alternatieve bamboe-structuur zodanig dat deze zich aanpast aan zijn omgeving.Tijdens wat opklaringen, merkten enkele buurtbewoners onze kleurrijke installatie op en vingen ze met ons het gesprek aan. We ondervonden nogmaals een verscheidenheid aan inzichten en reflecties over hoe de buurtbewoners ‘verdichting’ interpreteren en ervaren rond het buurtpark. Deze verschillende visies samen met het proces van ons project kunt u ontdekken op ons finaal toonmoment morgen vanaf 14u in het buurtpark Hekers. Hier, kunt u genieten van een lekker hapje en drankje en samen met ons de dialoog verderzetten.

 

Woonzorgcentrum Zonnebloem – Grote ver’huis’

Een dagje doorweekt doorwerken. We starten deze dag vol goede moed en verdelen direct onze krachten. Een deel van de groep begint met het voorbereidend werk op de projectsite, terwijl het andere deel het laatste materiaal gaat halen bij de groendienst. Wanneer we terug herenigt zijn, verhuizen we voorzichtig onze constructie van de vorige dag naar zijn nieuwe locatie. Ook beginnen we met het bouwen van een tweede constructie die zich niet veel verder op de locatie bevindt. 

Verder leggen we ook een bodembedekking op de Y-vormige paden die de route van de trage wegen subtiel benadrukt. Tijdens deze werken starten we ook met het maken van zitelementen voor de passerende voetgangers en/of fietsers. Deze werden ook al direct in gebruik genomen, net zoals onze wandelpaden. Ook kregen we vandaag bezoek van Lieve Custers en de wijkregisseur van Zwijnaard, zij hebben de situatie bekeken en bijgestuurd waar nodig. We eindigden onze dag met een grote opruim van het terrein en begonnen aan het voorbereiden van het toonmoment van morgen.