DAG 8 – MEUBELS MEUBELS MEUBELS

Door de vele regen van de afgelopen nacht en ochtend stond er jammer genoeg water in de kuil rondom de schoorsteen. Hierdoor viel ons plan van een zandbak letterlijk in het water. We gingen opzoek naar een ander bedrijf dat een dag later wat zand zou kunnen leveren. We vonden het bouwbedrijf Mallants in Lummen, dat wat zand wou brengen zodat we ons zandbak idee toch nog een beetje kunnen tonen. Na deze kleine tegenslag gingen we naar een doe-het-zelf winkel om nog een aantal OSB-platen te kopen. Hiermee zouden al onze meubels in dezelfde stijl gemaakt kunnen worden.

uitwerking van de meubels

Na de middag gingen we meteen weer aan de slag. We begonnen met het aanpassen en verbeteren van een opbergmeubel waar we gisteren aan begonnen waren. Na een feedbackmoment met Elke gaf ook zij aan dat we wat te veel verschillende materialen door elkaar aan het gebruiken waren. Dit kwam omdat we het eerst zo veel mogelijk wouden doen met reststukken van de verschillende bouwbedrijven, maar zo zag het er natuurlijk niet zo goed uit.

Hierna gingen we verder met het maken van een meubel waar de ballen in opgeborgen kunnen worden, en dat tegelijkertijd een speeltuig is. Ook maakten we nog een extra bergmeubel dat tegelijkertijd dient als zitelement voor kinderen, dit meubel kan tevens gebruikt worden als trap die uitkomt in de zandbak. Het deksel van dit meubel wensen we scharnierend uit te voeren, zodat het echt een speelgoedbak vormt.

We hebben veel bereikt vandaag ondanks wat tegenslagen met het zand en het gereedschap.