DAG 1 – Kickoff: Kennismaking met de school

Lieve bloggertjes

Vandaag startten we het Live Project – De Tuimelaar op. Het project bevindt zich rondom de Basisschool De Tuimelaar in het centrum van Hasselt. Als studenten 1e master Interieurarchitectuur en 2e master Architectuur van de Universiteit Hasselt streven we er samen met de leerkrachten, leerlingen en bewoners van de wijk naar een meer leerrijke schoolomgeving.

We begonnen de dag met het verkennen van de schoolomgeving. We kregen uitleg van Stijn van het oudercomité over de meest favoriete en minder interessante plekken van de leerlingen op de speelplaats. Door een rondleiding van directrice Ann Dehaque kregen we een beter beeld van de verschillende speelhoeken en speeltuigen die reeds voorzien werden. Echter worden ze niet allemaal optimaal gebruikt. De moestuin leek verwilderd en het klimparcours had hier en daar een defect. Op deze manier worden de kinderen niet voldoende geprikkeld tijdens hun pauzes. Ze zoeken zelf naar andere manieren om hun energie kwijt te kunnen, dit door bijvoorbeeld in pas aangeplante bomen te klimmen. 

Na de interessante rondleiding hebben we samen met de twee groepen gebrainstormd. Het doel voor ons bestaat uit het ontwerpen van een leerrijk speelmeubel die de leerlingen van meer uitdaging voorziet. 

In de namiddag werden we opnieuw verwacht in CCHA voor een lezing van Mieke Vanoppen van Avansa die ons meer bewust maakte van de verschillende functies die pleinen in Hasselt kunnen krijgen. Laura Nagels gaf achteraf nog een lezing over het trage wegennetwerk. 

Het aanstekelijke enthousiasme van de leerlingen in de basisschool zorgt voor extra motivatie. We zijn klaar om erin te vliegen!