CCHA2 – Dag 2 “Kennismaken met de omgeving en eerste brainstorm sessie”

Onze groep startte dag 2 met een korte briefing door Peter Princen (begeleider) en Hannelore Schurgers (medewerker CCHA). Hierin werd de visie over de wijk en de opdracht kort toegelicht. Vervolgens werd binnenin de groep beslist om een wandeling door de nabije omgeving te maken om zo de context beter te begrijpen en mogelijke werklocaties af te bakenen. De eerste dingen die ons opvielen was het onderbenutte stadspark; het ontbreken van het “park gevoel” door de visuele onderbreking van de parkeerlus en de straat middenin het park; de ontbrekende relatie tussen het CCHA, het conservatorium en het stadspark en tot slot de grote circulatie- en parkeerproblemen in de omgeving.

Na de middag kregen we een lezing van directeur Gerhard Verfallie die ons de geschiedenis van het gebouw vertelde en de knelpunten in de omgeving aanhaalde. Hierin kwamen drie grote thema’s aan bod zijnde: mobiliteit rondom het CCHA; het onderbenutte, aangrenzende stadspark, met eventuele verbinding met het conservatorium (cultureel park) en tot slot de inname van een deel van het Jessa Ziekenhuis. Hiermee gingen we later op de middag aan de slag. Er werd binnenin de groep gebrainstormd over ideeën voor mogelijke interventies.