DAG 1 – VERKENNEN !

Sint-Mauritiusschool te Bilzen breidt uit naar het naastgelegen kloostersite en neemt de oude kloostertuin mee op in de speelplaats. Door middel van een Live Project slaan faculteit Architectuur en Kunst van UHasselt en Sint-Mauritiusschool Bilzen de handen in elkaar om de bestaande speelplaats en oude kloostertuin om te toveren tot een aangename en stimulerende buitenruimte voor kinderen van het eerste tot het derde leerjaar. 

Vandaag werden wij, negen architectuur- en drie interieurstudenten, verwelkomd op de school door beleidsmedewerker Johan. Hij gaf ons een rondleiding doorheen de school, kloostertuin en bibliotheek en gaf veel informatie mee over het oude naastgelegen klooster.

Er werd ons verteld dat de school sterk inzet op lezen. Door middel van een boekenmeester en een eigen schoolbibliotheek wil de school de kinderen stimuleren om meer en vaker te lezen.

Na deze rondleiding waren we heel enthousiast om aan dit Live Project te beginnen. We verdeelden nog even de groep in twee deelgroepen, waarbij één groepje zich focust op de kloostertuin en de ander focust op de bestaande speelplaats. Samen willen we werken aan een connectie tussen deze twee ruimtes.