Dag 2 – Verkenning on site

Lieve bloggertjes

Vandaag begonnen we de dag met een briefing van twee begeleiders hier in De Tuimelaar. Vanuit deze briefing gingen wij verder en besloten we ons te focussen op de directe omgeving, maar wel nog steeds in connectie met de school. Hierna vlogen we er direct in. Dit deden we door tijdens de pauze naar buiten te gaan en in interactie te gaan met de kinderen en vooral te kijken waar en hoe ze spelen.

Na de pauze wilden we graag de buurt gaan verkennen om verschillende mogelijkheden te bekijken. Tijdens deze wandeling hebben we heel wat trage wegen ontdekt en brainstormde over wat we hiermee konden doen. Zo vonden we een wandelroute naar het speeltuintje of doorheen het bos erg interessant. Het project zou een ‘Educatieve Slinger’ worden.

Na ons middageten gingen we nog even terug de speelplaats op en stelden we de kinderen al enkele vragen. Zo vertelden ze ons dat ze graag meer naar buiten willen gaan met hun klasje en dat ze zelfs graag buiten les willen hebben.

Als laatste volgenden we een lezing van architect Massimo Pignanelli. Hij vertelde ons over het nieuwe masterplan van de schoolsite en toonde ideeën die hoogstwaarschijnlijk gerealiseerd zullen worden. Met al deze informatie in het achterhoofd kunnen we morgen weer aan de slag!

Oh ja, Dina en Mirthe hadden ook nog eens pech toen ze in De Tuimelaar wouden vertrekken. Ze parkeerden hun auto bij het zorgcentrum, niet wetend dat hier paaltjes naar omhoog komen nadat de school z’n deuren sluit en bijgevolg de uitgang blokkeren. Gelukkig was dit probleem snel opgelost. Eind goed, al goed! 😉