DAG 1 – KICK OFF

Hallo! Live project’s UHasselt hier! We bevinden ons momenteel op de lagere school De Tuimelaar in de wijk Hollandsveld te Hasselt. Als masterstudenten interieurarchitectuur proberen wij de speelplaats nog leuker te maken! Deze vrolijke en opgewekte lagere school probeert elke dag zijn steentje bij te dragen om rond de 270 leerlingen tussen 6 en 12 jaar elke dag iets bij te leren. De leerlingen zijn het hart van deze school en zijn net zoals de leerkrachten en ouders zeer tevreden over deze school. Hoewel iedereen erg tevreden is er altijd nog ruimte voor verbetering.

Ons doel tijdens deze twee weken is focussen op de wensen van de leerlingen! Wat ons meteen opvalt bij ons onderzoek is dat de speelplaats een groot struikelblok vormt. Uit de bevraging van vorig jaar is gebleken dat de kinderen meer nood hebben aan uitdaging tijdens de speeltijden. Spelenderwijs leren is en blijft de beste manier om kinderen op een leuke manier snel iets bij te leren. Daarom nemen wij met dit live-project het initiatief om samen met de kinderen hun speelplaats een stukje interactiever en uitdagender te maken.

Op de eerste dag werden we verwacht in het Cultuurcentrum van Hasselt waar we een introductie kregen in verband met de live projects van 2022. Zonder al te veel informatie begonnen we met veel enthousiasme aan deze dag, al snel kregen we te horen dat ons project zich zou situeren rond De Tuimelaar te Hasselt. Eens ter plaatse werden we zeer vriendelijk en vol enthousiasme ontvangen door de directeur en een ouder uit het oudercomité van de school. Zij gaven ons een rondleiding op de speelplaats en de aanliggende omgeving rond de school. Later die dag volgende we ook nog een lezing van VZW Trage Wegen en Avansa in het Cultuurcentrum van Hasselt.

Volg alles mee op onze Instagram: de_tuimelaar_liveproject