DAG 3: CREATIEVE AANPAK

21-09-2022

Op de derde dag hebben we besproken wat de belangrijke aspecten zijn in de wijk die we zeker voor ogen moeten houden tijdens ons onderzoek. Ook hebben we gekeken welke straten volgens ons cruciaal zijn voor ons ontwerp. Na de takenverdeling zijn we onmiddellijk begonnen met het interviewen van de bewoners, maar deze keer hadden we een creatiever aanpak. We gaven hen de kans om ideeën op kaart te brengen, door te schetsen op afbeeldingen van de bestaande situatie. Al waren velen tevreden van de verhardingen aan hun voortuin, waren er toch nog bewoners overtuigd om extra groen terug te zien binnen hun wijk.

In de middag hebben we ons weer rond de tafel gezet om de wensen van de dorpelingen te bekijken en analyseren zodat we er elementen konden uithalen die toepasbaar kunnen zijn voor ons ontwerpidee. We hebben gebruik gemaakt van conceptschetsen en plannen van de wijk om verschillende aantekeningen aan te brengen.

Als afsluiter hadden we een begeleidingsmoment met Frank. we hadden drie voorstellen waarover we hadden gebrainstormd met vooral de focus op hoe we de volledige buurt konden aanpakken. de aandachtspunten van de drie voorstellen gingen over de gemeenschappelijke noden van de bewoners zelf. We zijn samen tot de conclusie gekomen dat straten en voortuinen meer potentie hebben dan nu. Als laatst hadden we na een heleboel informatie de kans om het te laten bezinken.