Dag 4 – ideeën voor een nieuw dorpspunt

Donderdag 22/09/2022

Ook vandaag starten we de dag met een feedbackmoment met onze begeleider Roel. Waarbij ook Ilse van Het steger ons onverwacht een bezoekje kwam brengen.

Na het vertrekken van Roel en Ilse bespraken we nog enkele zaken verder uit zodat we als team samen op één lijn kwamen te zitten. Hierna was het al tijd voor een volgend feedbackmoment. Tijdens dit feedback moment deden we ons hele verhaal, van analyse tot mogelijke oplossing, aan Frank. Waardoor er nog extra inzichten en ideeën naar boven kwamen.

Het concept dat we nu als team zouden uitwerken is het creëren van een element of meerdere elementen die samen een eerste sociale interactie kunnen uitlokken bij de mensen uit de buurt. Hierbij kregen we het idee van een plek te creëren waar mensen een bericht kunnen achterlaten. Tegelijkertijd zou het meer moeten zijn dan een louter informatief “bord” . Zo zou het tegelijkertijd iets speels voor de kinderen , iets om mensen samen te brengen, iets voor de toevallige passant en een rustplaats voor tijdens een wandeling moeten zijn.

Een eerste aanzet of initieel idee is het maken van een kast, een automaat/ruilkast/leenkast, waar mensen uit de buurt bijvoorbeeld de eieren van hun kippen kunnen verkopen/weggeven, of de plaatselijke boer zijn producten kan verkopen, … 

Maar de elementen kunnen tegelijkertijd ook zorgen voor een aangename ruimtelijke ervaring om het gebied nog aantrekkelijker te maken voor de buurt. Dit kan door de ingreep eventueel mobiel te maken. Hierdoor zouden de bewoners de openbare ruimte zelf kunnen inrichten. Waarbij we Neerglabbeek terug willen voorzien van een dorpspunt.

Na dit opnieuw onderling besproken te hebben was het dringend tijd om onze pitch voor te bereiden. Deze zal morgen plaatsvinden in het oude gemeentehuis in Genk. Om efficient te werken verdeelden we ons op in teams. De ene groep maakte de video, de andere werkten aan de dynamische kaart terwijl er ook gewerkt werd aan de presentatie en vormgeving van de pitch.

Na een lange werkdag zijn we klaar voor de pitch van morgen.