DAG 3: DIEPER DUIKEN IN HELCHTEREN

Woensdag zijn we gestart met een ochtendwandeling door Helchteren. Roger van de wandelclub heeft voor we vertrokken een tekening op de muur gemaakt met de trage en minder trage wegen in de buurt van De Pastorie. We hebben een route gevolgd via smalle paden en langs de pleinen van Don Bosco. Zo hebben we een volledige lus kunnen maken die ons terug bij De Pastorie bracht. Tijdens de tocht heeft Roger uitleg gegeven over de huidige en historische staat van de paden die op dit moment weinig bekend zijn bij de inwoners. Deze zouden we met ons slotevenement extra in de verf kunnen zetten waardoor ze meer gebruikt zullen worden.

Het bezoek aan Paesen bouwmaterialen was een succes. Zij kunnen ons voorzien van bakstenen en cement wanneer we het nodig hebben. De voormiddag hebben we afgesloten met een nieuwe brainstorm over het filmpje dat donderdag getoond wordt op het gemeentehuis.

In de namiddag zijn een aantal onder ons op bezoek gegaan bij Liesbeth op het NAC. Hier hebben we eerst het verdere verloop van de week besproken, de verschillende meningen over ons project en de concrete doelstellingen voor de pitch van donderdag. Naderhand hebben we meer uitleg gekregen over het project van Noord-Zuid Limburg. Hier hebben we broodnodige informatie gekregen over ons project op wijkniveau. Twee collega’s van Liesbeth hebben de doorgangen naar en rond De Pastorie toegelicht. De paden die De Pastorie zouden verbinden met de kerk in het oosten en Don Bosco in het zuiden zijn al mee opgenomen in het plan van de Noord-Zuid. Een grote opluchting voor ons omdat het dan al een keuze is die gemaakt is en wij dus minder tegenwind zullen krijgen van de betrokkenen.

Aangezien morgenavond onze pitch zal plaatsvinden wouden we zoveel mogelijk van het filmpje al af hebben. Deze week hebben we vooral informatie verzameld van de verschillende stakeholders. Met een film van een aantal minuten vol met schetsen willen we duidelijk maken wat de knelpunten en groeikansen van De Pastorie momenteel zijn en waar wij tijdens deze twee weken mee kunnen helpen. De namiddag werd dus volledig gevuld met het maken van korte fragmenten in de tuin en de nabije omgeving om ze daarna achter elkaar te zetten met geschetste toekomstbeelden tussenin. Veel werk maar we hebben geluk dat we een groep van 16 hardwerkende studenten zijn en we het goed met elkaar kunnen vinden.