DAG 4 – PITCH-FIGHT

Lieve bloggertjes

Vandaag was een hectischere dag. De leerlingen hadden vandaag sponsorloop doorheen de school. Het hele festijn zorgde ervoor dat er gedurende de dag overal veel kleine lopertjes rondliepen. In deze gezellige drukte startten we met het verder uitwerken van de video voor de pitch in de namiddag. We kregen bezoek van de directrice van de basisschool die zeer nieuwsgierig onze tussenstand kwam bekijken. Zij wist ons verder te motiveren en bij te sturen wat volgens hen beter zou werken. Na de sponsorloop kregen we een lekker warme chocomelk aangeboden van de juffen om het harde werk te verzachten. 

Tijdens de middagpauze kregen we bezoek van het leerlingencomité, vertegenwoordigd door 9 leerlingen uit verschillende klassen. Ze waren voorzien van een ideeënbox waarin iedereen de vrijheid kreeg zijn of haar ideeën te delen. Hieruit kwamen interessante voorstellen zoals rusthoekjes op de speelplaats, maar ook minder realistische ideeën zoals een kabelbaan. Door interactie te maken met de leerlingen werden een heel aantal voorstellen van ons met open armen ontvangen. Zo waren ze laaiend enthousiast over het concept van erop uit te trekken en buiten de schoolmuren les te volgen. Achteraf stonden ze in als fotomodellen voor de video. Dit gaf enkele leuke beelden:

Namiddag werd er vooral ingezet op het afwerken van de pitch. De video kreeg een final touch waarin het volledige concept en eerste ontwerpideeën werden gebundeld. Om 15u30 was het eindelijk zover. De pitch ging van start met heel wat geïnteresseerden: Leerkachten, directie, een enthousiaste ouder en onze begeleiders. De gehele video werd gepresenteerd waarna er een uitgebreid debat ontstond. Het werd voor ons al snel duidelijk dat de leerkrachten van de basisschool een andere kijk hebben op het ontwerp dan de begeleiders. Samen werd er gedebatteerd over de voor- en nadelen van de verschillende voorstellen om tot een finaal besluit te komen.