DAG 6 – ONTWERPEN !

Vorige week kwamen ook tot de conclusie dat de twee aparte groepen die eerst werden gevormd beter kunnen samenwerken. Hierdoor kunnen we meer realiseren en tot een mooi eindresultaat komen. Vanaf nu zullen de journalisten (Chelsey en Noor) ook samen de blog schrijven.

De nieuwe week zijn we gestart met een brainstormsessie over hoe het uiteindelijke ontwerp zou moeten worden. We wilden al een concreet idee hebben om tegen 11u ons idee voor te kunnen stellen aan de begeleiders tijdens de online meet. We schetsten op een lange rol papier en ontwierpen goed samen om uiteindelijk te komen met het idee van een “rabbit hole”.

We willen een tunnel creëren onder de bestaande kloostermuur om een connectie te maken tussen de realistische wereld (speelplaats) en de fantasiewereld (kloostertuin). Op deze manier kunnen enkel en alleen kinderen zoals “Alice in Wonderland” van de ene wereld naar de andere wereld reizen.

We zijn met de hele groep ter plekke gaan kijken hoe we dit het beste kunnen uitvoeren op een manier waarop het permanent gebruikt kan worden, maar ook afgesloten kan worden voor de momenten waarop de tunnel niet mag gebruikt worden.

Na onze meeting met onze begeleiders Frank en Elke begonnen we aan het concretiseren van onze ideeën. We keken naar de gewenste afmetingen, welke materialen we kunnen gebruiken, hoe duur het zou zijn,… In het algemeen keken we dus even hoe we het praktisch gingen maken. Ook bekeken we de optie om over de muur te gaan. Dit zullen we realiseren als suggestie voor de toekomst.

We bespraken nog onze ideeën met Johan (beleidsmedewerker op de school) waarna we alles voorbereidden om morgenvroeg meteen met de realisatie te kunnen beginnen.