DAG 9 – DE BLIJE BOTJES WANDELING

Lieve bloggertjes

Onze laatste dag is aangebroken (ohh…). Vandaag kreeg de wandeling een final touch. De laatste takken en netels werden gesnoeid om het pad proper en kindvriendelijk te maken. Er werden overal wegwijzers geplaatst die elke spot duidelijk zichtbaar maken. 

Verder werd ook een laatste hand gelegd aan de constructie van het wandelbord. We kregen zelfs hulp van de plaatselijke hekkenbouwers van Torpedo Hasselt om een zware boomstronk te verplaatsen met de heftruck. Deze biedt de wandelaars de mogelijkheid de schoenen te vervangen door botjes. 

Namiddag was het zover! Rond iets voor 15u30 stroomden de eerste begeleiders en ouders binnen in de school. De presentaties werden voorbereid in de sporthal waar iedereen verwelkomd werd met een hapje en een drankje. Eens iedereen gearriveerd was, begon groep 2 met de presentatie van hun meubel op de speelplaats. Hierna was het aan ons! Na het tonen van de video, namen we de hele groep mee op wandel. De wandelkaarten werden aan de start uitgedeeld en de botjes werden aangetrokken. Deze kunnen natuurlijk niet ontbreken op de ‘Blije Botjes wandeling’! Nadat het wandelbord uitgebreid geïnspecteerd werd, konden we vertrekken. De tocht verliep vlot, de spots werden zorgvuldig getest door de kinderen die meeliepen.

Achteraf trokken we geheel terug naar de sporthal voor een afsluitmoment. Ieder werd voorzien van een glaasje en er werd uitgebreid gereflecteerd over de afgelopen 2 weken.

Het zijn zeer leuke, maar ook vermoeiende weken geweest. Als hechte groep hebben we het beste ontwerp proberen creëren, lichtjes uit de comfortzone van de school.
We willen dan ook graag de directie, leerkrachten en zeker ook de leerlingen van de Tuimelaar bedanken voor hun gastvrijheid en hulp die we afgelopen twee weken mochten ontvangen. We zijn zelf heel tevreden over de samenwerking, de begeleidingen en uiteraard het resultaat!

Als laatste willen we jullie graag warm maken om deze wandeling zelf eens uit te proberen. Trek met z’n allen richting de Tuimelaar en ervaar zelf de natuur en leuke spots achter de school. En vergeet zeker je Blije Botjes niet 😉