Dag 10: ONT-moeten in Neerglabbeek

Vrijdag  30/09/2022

Vandaag is het tijd om na twee weken ons project voortestellen. Om 15u30 is het tijd om ons eindresultaat aan iedereen te tonen. Maar voor we eindelijk kunnen tonen aan wat we deze twee weken hard hebben gewerkt moeten er nog enkele zaken gebeuren. Vrijdag 9u30 begonnen we de dag  voor een laatste keer in onze uitvalbasis zaal de Elckerlyck. Daar brachten we onze vier modules naar buiten om de laatste hand te leggen aan ons ontwerp. Terwijl de interactieve kaart werd aangevuld gingen andere even naar de winkel voor de laatste benodigdheden. Ondertussen kwam iemand van de redactie van Radio 2/Vrt langs om ons te interviewen. Het artikel kan je via deze link lezen. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/09/30/masterstudenten-willen-met-liveproject-mensen-in-neerglabbeek-ve/

Net na de middag rolden we de vier modules naar de eindlocatie. Namelijk het graspleintje aan de kerk. Daar brachten we ook alles in gereedheid voor het evenement. Zo werden tenten opgezet, modules in gereedheid gebracht en aangekleed,… Niet veel later kwamen de mensen van organisatie  MUNA aan om te zorgen voor de catering. Zij brachten onder andere lekkere erwtensoep, vruchtensap en koffiekoeken mee. In de tussentijd kwam ook nog iemand van Het Belang Van Limburg langs om een kort gesprek met ons aan te gaan.

Om 15u30 was het dan zo ver. Verschillende mensen uit Neerglabbeek kwamen langs om naar ons eindresultaat te komen kijken. Zo waren er ook bekende gezichten die we hadden geïnterviewd alsook de burgemeester van Oudsbergen was aanwezig. Kortom het was een geslaagd succes. Het krijtbord, de ruilkast, zitbank en toog met heerlijke hapjes en drankjes verzorgd door organisatie Muna brachten de mensen van Neerglabbeek samen tot ONT-moeten.

Wil je meer weten over ons proces. Bekijk dan zeker deze video via onderstaande link: https://www.youtube.com/watch?v=ny7utffDjEM

Hier eindigt ons project. Het was een leerrijke ervaring voor ons allemaal en een aanzet voor ONT-moeten in Neerglabbeek

Met de steun van,