DAG 10: PARTY TIME

De laatste dag breekt aan! De grootste ingrepen zijn gedaan, maar dat wilt niet zeggen dat we helemaal klaar zijn. Zo planten we onder andere de laatste viooltjes, bakenen we nog een stukje tuin af waar mensen hun bloembollen kunnen planten, plaatsen we de laatste stenen aan de poort en wordt alles binnen het interieur op punt gezet.

Mensen van de fanfare voorzien ons van pupiters en oude muziekinstrumenten, die we doorheen het gebouw kunnen verspreiden. De koffie brouwer neemt ondertussen ook zijn intrek in de voorste kamer van het gebouw. Aan de poort nabij de straat gebruiken we de overgebleven palen van de scouts om een zitbank te sjorren. 

Tegen de avond beginnen er mensen binnen te druppelen. We stellen ons op doorheen de site; aan de straat om mensen te verwelkomen, in het huis bij de vergaderruimte, de filmkamer en de gang, aan de spiegelconstructie en in de tuin zelf. In de vergaderkamer kan iedereen ons proces zien dat we overal op de muren hebben verspreid. Aangrenzend bevindt zich de verduisterde  filmkamer, waar men het filmpje kan bekijken. Van hieruit loopt de wandeling doorheen het huis naar boven, waar mensen geconfronteerd worden met een noodlottig toekomstbeeld van de Pastorie als er geen actie ondernomen wordt.

Vanuit het huis kunnen bezoekers doorheen de tuin wandelen en deze herontdekken. Aan de serre kunnen ze zelf een bloembolletje uitkiezen om in de tuin te planten. Ook kinderen konden zich amuseren met de tuin te ontdekken, op de sjorring te klauteren, …

Het slotevenement was een groot succes en heeft ook nog een centje opgeleverd. Door de wandelgangen van de Pastorie hoorden we alleen maar lovende woorden over ons project. We hebben de avond en de voorbije twee weken afgesloten met een frietjes diner rond de vuurput en een intermezzo van de ‘fanfare’.