DAG 8: NA REGEN KOMT ZONNESCHIJN

Na een deugddoend ontbijt konden we er weer met volle goesting invliegen. De grootste stappen van het filmpje werden afgelegd en nieuwe aanvullende schetsen werden gemaakt. Enkele administratieve zaken, zoals het beantwoorden van mails en het regelen van de brouwer voor het slotevent, werden ook geregeld.

Om de Pastorie ook vanop straat in the picture te zetten besloten we dat de bestaande poort vooraan extra benadrukt moest worden. Met palen die we van de lokale scouts mochten lenen, richtten we een grote sjorring op waaraan we de banner van de Pastorie op konden hangen.

In de tussentijd zorgde team tuin ervoor dat de plek aan de serre nog meer kon uitbreiden en opener werd. Ook werd de eerste aanzet van een vuurput gegraven en probeerden we de hardnekkigste wortels te verwijderen. Om de tuin toch iets te kunnen aankleden gingen anderen op zoek naar tuincentra waar we eventueel gebruik konden maken van oude of kapotte planten als invulling. Een vriendelijke manager schonk ons een tegoedbon van €50, waarna we met wat plantenadvies aan de slag konden gaan met heel wat winterbestendige viooltjes, heidebloemen, en meer dan 100 bloembollen van narcissen. 

In de namiddag kwamen de jongens aan met extra materiaal, zoals de bakstenen voor de poort, oude zetels die we gratis mee kregen, een grote vergadertafel, … Het interieur van de Pastorie begon meer en meer vorm te krijgen en stilaan zagen we hoe het plaatje ineen zou passen.

De eerste stenen van de nieuwe poort werden alvast gelegd. Oude klinkers konden we hergebruiken om rond de vuurput te leggen. Last minute konden we ook nog een grote hoeveelheid tegels laten leveren door een familielid die er een heel deel op voorraad had. Door een slinger te vormen konden we deze met iedereen tegelijk richting de tuin brengen om in en rond de serre te leggen.

Na een geslaagde werkdag en al iets meer vermoeide armen en benen vertrokken we weer richting huis.