Heilig-Hart. Hub van Trage Wegen

Met Heilig-Hart. Hub van Trage Wegen werken we toe naar een gebouwde installatie op het Vrijwilligersplein. Dit is het resultaat van een “Live Project” waarbinnen we hebben nagedacht en gewerkt rond de rol van het plein als ontmoetingsplaats voor de wijk, gekaderd in het plan voor trage wegen (voet en fietsverbindingen). Bovendien tonen we de nieuwe plannen van de vergroening van de speelplaats van Dalton 2.


In dit Live Project, dat plaatsvindt van 27.03 tot en met 31.03, werken Dalton 2 Hasselt, Faculteit Architectuur en Kunst van UHasselt, Trage Wegen vzw, Stad Hasselt, Atelier Scheldeman en de omliggende scholen in de wijk samen aan het bouwen van een aantrekkelijke “hub” voor de publieke, groene ruimtes en de trage wegen die het Vrijwilligersplein omgeven (deze zijn onderzocht in een voortraject door trage wegen vzw en het traject Werken aan Wijken).