DAG 1: Op Ontdekkingsreis naar de Toekomst van Campus Diepenbeek

Vandaag markeerde het begin van een opwindend nieuw hoofdstuk in ons academische avontuur. We werden ondergedompeld in de introductie van onze opdracht, en na een boeiende algemene uitleg werden we meegevoerd naar de kern van ons live project: de ontwikkeling van een HUB voor wandelaars en fietsers op de prachtige campus van Diepenbeek.

Deze campus staat op het punt om een verbluffende transformatie te ondergaan, en de rode draad door dit ambitieuze project is het behoud en de versterking van de natuurlijke omgeving. Het adembenemende landschap zal worden verrijkt met zowel waterpartijen als groene zones, die een cruciale rol spelen in de visie voor de toekomst. Maar dat is niet alles. Het streven naar duurzaamheid is overal voelbaar, aangezien er plannen zijn om het grootste gedeelte van de campus volledig autoluw te maken. Een gedurfde stap richting een groenere toekomst.

Midden op deze boeiende campus zullen twee wandelpaden komen die op dit moment te vinden zijn als wilde, modderige gebieden. We gingen op avontuur, stap voor stap, om deze paden te leren kennen en ons ermee te verbinden. Onze voeten trokken ons door modderige avonturen terwijl we ons verloren in de schoonheid van de natuur die hier al die tijd op ons had gewacht.

Dit is pas het begin van ons opwindende traject op Campus Diepenbeek. We kijken uit naar de uitdagingen en avonturen die voor ons liggen, terwijl we een stukje mogen bijdragen aan het creëren van een duurzame, natuurminnende oase op deze inspirerende plek.

Blijf met ons mee reizen, tot morgen!